search

Den nya landskapsmaten

150,00 kr
Inkl. moms 2-4 dagar

I Den nya landskapsmaten av Ulla Tham presenteras recept på nya och gamla landskapsrätter från hela Sverige. Här finns äggakakan från Skåne efter ett gammalt recept som bevarats i en släkt i fem generationer, ostkaka och hyttsill i Småland, Vänernfångad gös i Västergötland och lax i Halland, sotare i Gästrikland, surströmming i Ångermanland och många andra läckra och spännande rätter. Varje landskap presenteras i en inledning av landshövdingen i länet eller någon känd matprofil i landskapet. Vi får också läsa om samernas matkultur, om brännvinets historia och om den svenska potatisen liksom hur herrgårdsost, grevé och många andra ostar kom till. Inte ens polkagrisens historia saknas. De talrika, lockande och inspirerande matbilderna har tagits av fotografen Bengt Weilert.

  Fraktvilkor

Information rörande våra fraktvilkor (edit with the Customer Reassurance module)

  Återköp & Öppet köp

Information (edit with the Customer Reassurance module)

Författare: Ulla Tham
Sidor: 160
Vikt:
ISBN: 9155036821
Förlag: Tiden
Utgivningsår: 1992
400174
chat Kommentarer (0)
Det finns inga kundrecensioner just nu.